Cum functioneaza energia solara?

Cum functioneaza energia solara?

Energia solară

Energia solară a fost folosită cu succes ca sursă de energie de peste 50 de ani. Avantajele sale sunt binecunoscute celor care sunt interesați de dezvoltarea surselor alternative de energie.
Tehnologia solară transformă lumina solară în energie electrică fie prin panouri fotovoltaice (PV), fie prin oglinzi care concentrează radiația solară. Această energie poate fi folosită pentru a genera energie electrică sau poate fi stocată în baterii sau depozitare termică.


Radiația solară este lumina – cunoscută și sub denumirea de radiație electromagnetică – care este emisă de soare. În timp ce fiecare locație de pe Pământ primește puțină lumină solară pe parcursul unui an, cantitatea de radiație solară care ajunge în orice punct de pe suprafața Pământului variază. Tehnologiile solare captează această radiație și o transformă în forme utile de energie.
 

Există două tipuri principale de tehnologii de energie solară - fotovoltaica și concentrarea energiei solare-termice.Sistemul de energie fotovoltaică este utilizat în panouri solare. Când soarele strălucește pe un panou solar, energia din lumina soarelui este absorbită de celulele fotovoltaice din panou. Această energie creează sarcini electrice care se mișcă ca răspuns la un câmp electric intern din celulă, provocând fluxul de electricitate.

Sistemele de energie solară-termică de concentrare folosesc oglinzi pentru a reflecta și concentra lumina soarelui pe receptori care colectează energia solară și o transformă în căldură, care poate fi apoi folosită pentru a produce electricitate sau stocată pentru o utilizare ulterioară. Este folosit în principal în centrale electrice foarte mari.

 

Integrarea sistemelor

Tehnologia energiei solare nu se încheie  cu generarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice sau CSP. Aceste sisteme de energie solară trebuie să fie integrate în case, afaceri și rețele electrice existente cu diferite amestecuri de surse tradiționale și alte surse regenerabile de energie.

Energia solară poate ajuta la reducerea costului energiei electrice și contribuie la o rețea electrică rezistentă. De asemenea, poate crea locuri de muncă și stimulează creșterea economică. Energia solară poate genera energie de rezervă pentru noapte și în caz de întreruperi, și funcționează la o eficiență similară atât la scară mică, cât și la scară mare. 


 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00 Sambata - Duminica Inchis

0759 474 766 solar@adc.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!