Cum puteti sa profitati la maximum de sistemul fotovoltaic?

Cum puteti sa profitati la maximum de sistemul fotovoltaic?
Panourile solare de electricitate, cunoscute și sub numele de fotovoltaice, captează energia soarelui și o transformă în energie electrică pe care o puteți folosi în casa dumneavoastră. Prin instalarea panourilor solare, vă puteți genera propria energie electrică. Cum puteți să profitați de acest sistem de energie renegerabilă, astfel încât să reduceți la minim costul facturilor?

În timpul zilei, sistemul va genera energie electrică chiar și în zilele înnorate. Totuși, dacă utilizați mai multă energie în casa dvs. decât o generează panourile, sau utilizați cea mai mare parte a energiei electrice în timpul serii, când panourile nu generează electricitate, va fi nevoie să importați energie electrică din rețea.

De aceea, este o idee bună să folosiți aparatele electrice, cum ar fi mașina de spălat, mașina de spălat vase și fierul de călcat în timpul zilei. Dacă sunteți acasă, atunci acest lucru poate fi mai ușor de făcut, dar dacă sunteți plecat în timpul zilei, puteți încerca să setați temporizatoare pentru mașina de spălat vase și mașina de spălat haine.

Puteți combina sistemul solar de acasă cu alte tehnologii regenerabile, cum ar fi pompele de căldură sau sistemele solare de apă caldă. Aceste tehnologii funcționează bine între ele, deoarece sistemul fotovoltaic poate ajuta la alimentarea unei pompe de căldură, de exemplu, sau încălzirea apei din rezervor.

Reducerea consumului de energie electrică poate ajuta la scăderea facturilor și la reducerea amprentei de carbon. Nu uitați să opriți dispozitivele și să evitați starea de repaus pentru computerul dvs., laptopul etc.Cu orice sistem fotovoltaic on-grid (conectat la retea), vor exista momente în care energia electrică generată va fi mai mult decât puteți utiliza sau stoca, astfel încât surplusul va fi exportat în rețea pentru a fi folosit de altcineva. Compania energetică care vă furnizează  energia electrică din rețea va trebui vă plătească pentru acest surplus.

Majoritatea gospodăriilor vor folosi aproximativ 15-25% din energia proprie generată de către panourile solare. Acest lucru se poate schimba în funcție de următoarele:
  • Lucrați în majoritatea timpului de acasă.
  • Câte persoane sunt acasă în timpul zilei.
  • Dacă vă încălziți locuința sau apa folosind o pompă de căldură sau altă sursă de încălzire electrică.
  • Dacă folosiți electricitate pentru a găti. 

În loc să trimită surplusul de energie electrică la rețea, un comutator  poate alimenta încălzitorul cu imersie din rezervorul de apă caldă, stocând apă caldă pentru a o utiliza mai târziu. Pe cont propriu, excesul de energie solară este puțin probabil să acopere total necesarul de apă caldă, dar vă poate ajuta la reducerea facturilor.

Sperăm că aceste sugestii v-au fost de ajutor, în cazul în care deja aveți un sistem fotovoltaic instalat la domiciliu. Dacă sunteți încă în proces de luare a deciziei de a instala sau nu panouri solare pentru locuința dumneavoastră, și doriți mai multe informații, vă așteptăm să ne contactați prin email, la adresa: solar@adc.ro sau prin telefon / WhatsApp la numărul: +40759474766.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00 Sambata - Duminica Inchis

0759 474 766 solar@adc.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!